Papryka faszerowana z serem mozzarella

4.5 (165 ocen)

  • 60 min

Nadziewane papryki to pyszne i pożywne danie wykonane z dowolnego mięsa z dodatkiem warzyw i mozarelli. Te danie zagościło u nas w kuchni całkiem niedawno, ale na pewno zostanie u nas na bardzo długo ;)

  • 60 min

Składniki:

  • Mięso mielone wołowe- 500g
    Papryka- 4 sztuki
    Cebula- 1 sztuka
    Pieczarki- 200g
    Ryż brązowy- 1 woreczek
    Mozzarella- 4 plasterki
    Sól
    Pieprz
    Majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Papryka faszerowana z serem mozzarella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, pieczarki pokroić w drobna kosteczkę i zeszklić na patelni z odrobiną oliwy. Mięso podsmażyć na patelni.
    Ryż ugotować i połączyć z warzywami i mięsem-doprawić do smaku.
    Główkę papryki odciąć. Oczyścić wnętrze. Papryki nadziewać farszem. Na wierzch każdej położyć plaster mozzarelli.
    Piec w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni przez około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować