Papryka w zalewie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest prosta, do zrobienia, a zajadać się nią można bez końca.

Składniki:

  • 2 kg czerwonej papryki
    50 dag cebuli

    Zalewa:
    1 szkl. octu 10-proc.
    7 szkl. wody
    op. gorczycy
    1 szkl. cukru
    20 ziaren ziela ang.
    20 goździków
    10 liści laurowych
    2 czubate łyżki soli
    kilka goździków

Papryka w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i kroimy w plastry. Wkładamy do słoików. Papryki myjemy
    i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w podłużne paski i ciasno układamy w słoikach.
  • 2. Składniki zalewy gotujemy 5 minut (goździki wyjmujemy). Zalewamy papryki.
    Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Komentarze

Podobne przepisy