Papryka z miodem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię gotować, zwłaszcza gdy widzę, że rodzinie smakuje. A mam w domu czterech mężczyzn, którzy lubią zjeść.

Składniki:

  • ● czerwona papryka (ilość według uznania)
    ● szklanka octu
    ● 5 szklanek wody
    ● 2 łyżki miodu
    ● 5 liści laurowych
    ● 2 łyżki soli
    ● natka pietruszki
    ● olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Papryka z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę myjemy, oczyszczamy
    i kroimy w paski. Wkładamy
    do słoików.
  • 2. Mieszamy składniki zalewy
    i zagotowujemy. Gorącą zalewamy
    paprykę, wkładamy po
    gałązce natki pietruszki i wlewamy
    łyżkę oleju. Pasteryzujemy
    15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować