PAPRYKARZ DROBIOWY

4.5 (150 ocen)

  • 60 min

Delikatny kurczak w paprykowym towarzystwie:)

  • 60 min

Składniki:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka (ok. 1 kg)
    2 kolorowe papryki ( u mnie czerwona i pomarańczowa)
    1 papryka ostra (opcjonalnie)
    1 duża cebula
    25 dag pieczarek
    2 marchewki
    2 łyżeczki przecieru pomidorowego
    ok. 1/2 szklanki śmietanki
    sól, pieprz
    słodka papryka czerwona w proszku
    chilii
    mąka do opruszenia
    tłuszcz
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Paprykarz drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0r3i3jo 1. Cebulę pokroić w kosteczkę.Zeszklić na oleju
  • image-0s12to7 2. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych pokroić w słupki.Marchewkę obrać pokroić w talarki. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Składniki te dołożyć do cebuli, podlać wodą i dusić pod przykryciem
  • image-122tfll 3. Mięso oczyścic z włókien, pokroić w kostkę, posolić, popieprzyć, opruszyć mąką. Obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
  • image-0v2ktds 4. Mięso dodać do jarzyn i dusić do miękkości.
  • image-12aqtjd 5. Dodać przecier, sól, pieprz, paprykę w proszku, chili do smaku.Dodać smietankę. Wszystko razem zagotować.Posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować