Paprykarz z tuńczykiem

4.5 (190 ocen)

Domowy paprykarz jest wiele lepszy od tego w puszce. Wiemy jakie dodatki dodajemy no i dodatek pysznego tuńczyka sprawia że paprykarz jest pyszny.

Składniki:


  • 2 puszki tuńczyka z grillowaną papryką
    100 g cebuli
    80 g marchewki
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki sosu cygańskiego
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    70 g ryżu
    2-3 łyżki oleju

Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Paprykarz

Paprykarz z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko. Cebulę pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce. Czosnek przecisnąć przez praskę. na patelni rozgrzać olej dodać cebulę, czosnek, marchewkę i smażyć około 10 minut. Dodać odsączonego tuńczyka, koncentrat pomidorowy, sos cygański, paprykę słodką, ryż i całość smażyć kolejne 10 minut. Paprykarz doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli paprykarz będzie za suchy dolać wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Ryż Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować