Papryki pomidorowe faszerowane ( z kurkami )

0 (0 ocen)

  • 30 min

Inna wersja faszerowanej papryki .

  • 30 min

Składniki:

  • 6 papryk pomidorowych ( oczywiście inne czerwone papryki też mogą być )
    2 duże pomidory
    2 cebule
    2 łyżki suszonych pomidorów
    15 dag mięsa mielonego
    3 łyżki oleju
    2 łyżki masła
    2 łyżki usiekanego koperku
    10 dag kurek
    ½ woreczka ugotowanego ryżu ( 5 dag suchego)
    1 kostka bulionu drobiowego Knorra
    papryka mielona ostra
    pieprz mielony
    sól
    mąka do zagęszczenia sosu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Papryki pomidorowe faszerowane ( z kurkami ) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki wydrążyć ścinając wierzch i usuwając gniazda nasienne. Ścięte kawałki papryki drobno pokroić . Pokroić drobno pomidory i 1 cebulę . Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i smażyć na nim usiekane kawałki papryk , pomidory, 1 cebulę , suszone pomidory. Po 10 minutach podlać 1 szklanką wody i dalej dusić 20 minut na małym gazie. Ugotować ryż . Na maśle podsmażyć rozdrobnione kurki. Drugą cebulę podsmażyć na łyżce oleju. Wymieszać mięso, ryż , kurki, cebulę , koperek. Doprawić solą i pieprzem . Nadziać papryki. Ułożyć je w szerokim , płaskim garnku tak by wypełniały całe dno. Zalać wodą do wysokości ¾ papryki. Dodać kostkę bulionową . Dusić przez 45 minut. Do sosu wlać 1 szklankę wywaru z duszenia papryk. Przetrzeć przez sito. Zagęścić mąką . Doprawić pieprzem i mieloną papryką .Gorące papryki wyjąć z wywaru i ułożyć na półmisku.

Porady

Sos podawać osobno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kurki Papryka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować