Paprykowo marchewkowa zupa krem

4.9 (167 ocen)

Ta zupa ma same zalety: pożywna, smaczna, rozgrzewająca, szybka i łatwa w przygotowaniu.

Składniki:

  • cebula
    2 czerwone i 2 żółte papryki
    mała papryczka chili
    2 duże marchewki
    ząbek czosnku
    1l bulionu (może być z kostki)
    1 łyżka startego imbiru
    3 ziarenka ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.9 (167 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Paprykowo marchewkowa zupa krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na 2 łyżkach oleju. Dodać papryki pokrojone w kostkę, zmiażdżony czosnek i dusić ok 10 minut. Dodać startą marchewkę, imbir, ziele ang, liście laurowe, słodką paprykę i zalać bulionem. Gotować do miękkości warzyw. Pod koniec dodać koncentrat i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę zmiksować i podawać posypaną cebulką prażoną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Chili Marchewka Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować