Paprykowo miodowa łopatka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Pyszna, soczysta i bardzo prosta w przygotowaniu.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1,5 kg łopatki wieprzowej
    papryka słodka w proszku
    czubata łyżka miodu
    ognista mieszanka przypraw w młynku
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Paprykowo miodowa łopatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dokładnie myjemy, nacieramy solą i ognistą mieszanką przypraw. Miód rozpuszczamy np. w mikrofali, mieszamy z papryką i smarujemy mięso np. pedzelkiem.
  • 2. Tak przygotowane mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 1,5 h w 200 stopniach pod przykryciem.
  • 3. Co jakiś czas obficie polewamy mięso sosem, który powstanie podczas pieczenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować