Paprykowa konfitura

4.47 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Niezwykła konfitura, z papryki. Robiłam ją już kilka lat temu, potem o niej zapomniałam, teraz zrobiłam ją ponownie. Ma piękny czerwony kolor. W smaku ja wyczułam paprykę, może dlatego, że wiedziałam z czego jest zrobiona, ale nieświadome tego osoby nie mogły zgadnąć z czego ona jest :)

  • 20 min

Składniki:

  • porcja ma mały słoiczek:
    220 g czerwonej papryki (200 g po oczyszczeniu)
    100 g cukru
    1/4 łyżeczki cynamonu
    2 łyżki soku z cytryny
    1 łyżeczka cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

4.47 (197 ocen)

Paprykowa konfitura - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę oczyścić z pestek, pokroić w paski, zmiksować blenderem. Przełożyć na patelnię. Dodać cukier, cynamon, sok z cytryny i cukier waniliowy. Często mieszając smażyć do zgęstnienia ok. 8-10 minut. Gorącą konfiturę przełożyć do małego słoiczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować