Paprykowa przystawka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepis wymyśliłam sama. Takie farsze robiłam na kanapki. Pomyślałam , że mogę napełnić papryki.

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kg sera białego
    200ml śmietany
    1 mały ogórek zielony
    1 puszka tuńczyka w oleju
    3 strąki papryki ( czerwona, zielona, żółta)
    sól. pieprz do smaku
    szczypiorek
    1 jajko gotowane
    1 pomidor

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Paprykowa przystawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser zmiksować ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Podzielić na 3 części. Do jednej dodać posiekane jajko, do drugiej części ogórek i szczypiorek drobno pokrojony, do trzeciej tuńczyk odsączony z zalewy i drobno pokrojony pomidor.
  • 2. Papryki dokładnie myjemy, odciąć wierz i napełniać przygotowanymi farszami. Czerwoną paprykę napełniamy farszem z jajkiem, zieloną z tuńczykiem a żółtą z ogórkiem. Napełnione papryki wstawiamy do lodówki na 2 godz. Gdy zastygną kroimy w grubsze plastry i ułożyć na półmisku lub talerzu

Porady

Bardzo dobre przystawki do wędliny. Polecam.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Papryka Pomidor Ser biały Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Imieniny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować