Paprykowe łódeczki faszerowane gulaszem z karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.- mięso z karkówki pokroić w kostkę
- zrobić marynatę do oleju wsypać wszystkie przyprawy dobrze wymieszać
- marynatą zalać mięso odstawić na kilka godzin do zimnego
2.- patelnię rozgrzać dać mięso smażyć chwilę podlać wodą przykryć przykrywką dusić do miękkości i zupełnego odparowania wody
- przygotować paprykę umyć przekroić na połowę oczyścić z nasion
- w garnku ugotować z 1 łyżka soli wodę do gorącej wody wrzucić paprykę chwile blanszować paprykę wyciągnąć z wody osączyć
3.- kapustę dobrze opłukać zalać wodą zagotować odcedzić ponownie zalać wodą gotować do miękkości odcedzić dać wystudzić
- ostudzoną kapustę odcisnąć z nadmiaru wody pokroić na mniejsze kawałki
4.- pieczarki opłukać pokroić w plasterki
- na patelni rozpuścić 2 łyżki masła dodać pokrojone pieczarki smażyć do odparowania wody przyprawić solą i pieprzem do smaku
- do pieczarek dodać pokrojoną kapustę smażyć do odparowania wody dodać mięso wymieszać
5.- paprykę nadziać powstałym farszem wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni zapiec ok 15 -20 minut oblać sosem pozostałym po smarzeniu mięsa
Komentarze