6 średnich papryk ( kolory dowolne )
Farsz :
250 g wieprzowej łopatki
250 g pieczarek
100 g brązowego ryżu ( w saszetkach ) ugotowanego i odsączonego
200 g żółtego sera
1/2 pęczka pietruszki
1 cebula
Do smaku :
sól
pieprz kolorowy
mix chili Jalapeno
mix chili Scotch Bonnet
1 kostka czosnkowa mini Knorr
Paprykowy misz masz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotowany ryż wsypać do miski.
Maszynką do mięsa z grubym sitem zmielić wszystkie składniki farszu.
Dodać przyprawy i wymieszać.
W razie konieczności jeszcze doprawić.
Papryki umyć, ściąć górne części i zostawić je do przykrycia.
Usunąć gniazda nasienne.
2.Każdą z papryk napełnić farszem, przykryć wieczkami z papryki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika.
Nastawić temperaturę na 180 stopni a czas na 50 minut.
Po upływie nastawionego czasu papryka jest gotowa do spożycia.
Komentarze