Paprykowy misz masz

0 (0 ocen)

paprykę można zrobić z dowolnym farszem

Składniki:

  • 6 średnich papryk ( kolory dowolne )
    Farsz :
    250 g wieprzowej łopatki
    250 g pieczarek
    100 g brązowego ryżu ( w saszetkach ) ugotowanego i odsączonego
    200 g żółtego sera
    1/2 pęczka pietruszki
    1 cebula
    Do smaku :
    sól
    pieprz kolorowy
    mix chili Jalapeno
    mix chili Scotch Bonnet
    1 kostka czosnkowa mini Knorr

Paprykowy misz masz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowany ryż wsypać do miski.
    Maszynką do mięsa z grubym sitem zmielić wszystkie składniki farszu.
    Dodać przyprawy i wymieszać.
    W razie konieczności jeszcze doprawić.
    Papryki umyć, ściąć górne części i zostawić je do przykrycia.
    Usunąć gniazda nasienne.
  • 2. Każdą z papryk napełnić farszem, przykryć wieczkami z papryki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
    Przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika.
    Nastawić temperaturę na 180 stopni a czas na 50 minut.
    Po upływie nastawionego czasu papryka jest gotowa do spożycia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy