Parówkowy a`la strogonow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Parówki obrać z folii, pokroić w cienkie słupki i obsmażyć na oleju z przyprawą do gyrosa. Przełożyć do garnka, w którym będziemy gotować zupę.
2.Cebule pokroić w piórka, następnie zeszklić na niewielkiej ilości oleju, oprószyć mąką i zalać szklanką wody. Smażyć, ciągle mieszając. Połączyć z parówkami. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na łyżce masła, dodać paprykę pokrojoną w słupki i pora pokrojonego w półplasterki. Chwilę podsmażyć i przełożyć do parówek. Dolać tyle wody aby przykryła parówki i warzywa. Dodać kostkę rosołową, koncentrat pomidorowy i gotować do miękkości. Ogórki pokroić a słupki i na 10-15 min przed końcem gotowania dodać do potrawy. Doprawić do smaku.
Komentarze