Parówki faszerowane pieczarkami, papryką i serem

5 (191 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Pyszna, szybka i prosta w przygotowaniu przekąska na każdą kieszeń. Idealne na kolację, ale nie tylko.
Może być fajną propozycją na domówkę.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • • 4-6 parówki dobrej jakości,
    • 3 łyżki startego żółtego sera,
    • 3-4 pieczarki,
    • ½ cebuli,
    • 1-2 ząbki czosnku,
    • 3-4 paseczki czerwonej papryki,
    • olej do smażenia,
    • łyżeczka przyprawy do pizzy,
    • sól, pieprz, ostra papryka,
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parówki faszerowane pieczarkami, papryką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek drobno siekamy. Cebulę, pieczarki, paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach, dodajemy do podsmażonych warzyw, dodajemy przyprawę do pizzy i wszystko dokładnie mieszamy. Możemy jeszcze doprawić do smaku według uznania. Parówki nacinamy wzdłuż, delikatnie rozchylamy, aby zrobić rynienkę i nakładamy farsz.
    Parówki zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 170 -180 stopni około 15-20 min. Podajemy z ulubionym sosem, ketchupem. Smacznego!

Porady

możemy posypać szczypiorkiem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Na ciepło Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować