Parówki po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę,paprykę kroimy w pasy szerokości około 2-3 cm i w plasterki.Wszystko razem podsmażyć, gdy się zeszkli przełożyć do garnka.
2.Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki również podsmażamy,dodajemy do cebuli.
3.Parówki kroimy w plastry lub półksiężyce przypiekamy przekładamy do garnka z warzywami.
4.Wszystko zalewamy rosołem tak by było przykryte i dodajemy resztę składników:pietruszkę,koper, przecier pomidorowy, przyprawić wg uznania(sól,pieprz,zioła prowansalskie).Zagęścić mąką i śmietaną gotować około 5min.( od chwili zagotowania).
Porady
Parówki najczęściej robię z pampuchami bardzo dobrze smakują również z ryżem jak i ziemniakami.
Komentarze