PARÓWKI PO WĘGIERSKU

4.49 (162 ocen)

  • 50 min

Jest to bardzo fajny i szybki przepis na obiad, syn uwielbia najbardziej z pampuchami.

  • 50 min

Składniki:

  • 70dkg parówek
    3-4 cebule
    2 małe papryki(żółta i czerwona)
    1kg pieczarek
    2-3 łyżki przecieru pomidorowego
    1/2 szkl. śmietany kwaśnej
    2 łyżki mąki
    sól,pieprz,zioła prowansalskie
    zielona pietruszka plus koperek
    olej
    1-2 kostki rosołowe(ja daje drobiowe)
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Parówki po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • parówki po węgiersku 1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę,paprykę kroimy w pasy szerokości około 2-3 cm i w plasterki.Wszystko razem podsmażyć, gdy się zeszkli przełożyć do garnka.
  • parówki po węgiersku 2. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki również podsmażamy,dodajemy do cebuli.
  • parówki po węgiersku 3. Parówki kroimy w plastry lub półksiężyce przypiekamy przekładamy do garnka z warzywami.
  • 4. Wszystko zalewamy rosołem tak by było przykryte i dodajemy resztę składników:pietruszkę,koper, przecier pomidorowy, przyprawić wg uznania(sól,pieprz,zioła prowansalskie).Zagęścić mąką i śmietaną gotować około 5min.( od chwili zagotowania).

Porady

Parówki najczęściej robię z pampuchami bardzo dobrze smakują również z ryżem jak i ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować