Parówki w boczku

0 (0 ocen)

  • 45 min

Jedna z najsmaczniejszych przystawek jakie jadłam. Parówka w akompaniamencie podpieczonego boczku smakuje po prostu wyśmienicie.

  • 45 min

Składniki:

  • 12 parówek
    12 plastrów boczku
    25 dag żółtego sera
    płaska łyżka słodkiej papryki
    łyżka tymianku
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Parówki w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki pozbawiamy osłonek. Nacinamy wzdłóż, nie docinając do końca (jak bułki na hot-dogi. Żółty ser kroimy w grubsze paski. Nadziewamy parówki. Owijamy boczkiem. Spinamy wykałaczkami. Naczynie smarujemy tłuszczem. Układamy parówki. Posypujemy papryką i tymiankiem. Pieczemy w 200 stopniach C przez ok. 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Parówki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować