Parówki w panierce

4.48 (163 ocen)

  • 45 min

Są ciekawą odmianą zwykłych krokietów. Proste i szybkie, a do tego rewelacyjnie smakują!

  • 45 min

Składniki:

  • Na naleśniki:
    mąka
    mleko
    jajko
    szczypta soli
    Do zawinięcia (zależy od porcji jaką chcemy):
    6 parówek
    6 plastrów sera
    Do usmażenia:
    2 jajka
    bułka tarta
    olej
Wystaw ocenę:

4.48 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Naleśniki Ser

Parówki w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnuszka wsypać mąkę, dodać jajko, a następnie wlać tyle mleka, aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Można dodać również odrobinę wody. Usmażyć cienkie naleśniki.
    Na dece wyłożyć usmażony, zimny naleśnik. Na jego brzegu plaster sera, na serze parówkę i całość zwinąć w rulon.
    Jajka roztrzepać widelcem na talerzu, maczać w nich zawinięty naleśnik i obtoczyć w bułce tartej.
    Opanierowane naleśniki ponownie usmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor.

Porady

1. Jeśli naleśnik jest mały, parówkę można przekroić na pół. 2. Do środka można również włożyć kiszony ogórek. 2. Podajemy z keczupem i majonezem lub z sosem czosnkowym lub z ulubioną surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować