Parówki z pieczarkami i żółtym serem

4.49 (165 ocen)

Proste i smaczne danie.

Składniki:

  • 6 cienkich parówek
    1/2 kg pieczarek
    kawałek żółtego sera
    przyprawy włg upodobań-u mnie sól,pieprz,ostra papryka,przyprawa uniwersalna
    ketchup
Wystaw ocenę:

4.49 (165 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parówki z pieczarkami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki obrać i naciąć wzdłuż(nie przecinając do końca).Pieczarki pokroić lub zetrzeć na tarce i podsmażyć z przyprawami aż do odparowania wody.Parówki ułożyć w naczyniu żaroodpornym,w środek włożyć pieczarki i posypać startym żółtym serem.Zapiekać pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 190 st.C przez ok 20 minut.Po tym czasie zdjąć górę naczynia i piec jeszcze 10 minut.Rozłożyć na talerze i polać ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować