Parówkowe kwiaty po francusku

4.5 (182 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszne parówki zapiekane w cieście francuskim.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - parówka: 1 sztuka
    - ciasto francuskie: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Parówkowe kwiaty po francusku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówkę lekko podgotowujemy.

    Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąt o długości ok. 2 cm większej niż parówka i szerokości ok.5cm.

    Na cieście układamy parówkę i zawijamy.



    Zawiniętą nacinamy w równych odstępach
    ( uważając , by nie przeciąc do samego końca!!! ).

    Zwijamy tworząc koło a końce spinamy wykałaczką.

    Smarujemy rozbełtanym żółtkiem i wkładamy do piekarnika na ok. 20min/180C.


    Smacznego!


    (Pomysłodawcą jest Kuchnia Broni)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować