Parówkowy omlet

0 (0 ocen)

Mocno parówkowe , syte i bardzo smaczne śniadanie :)

Składniki:

  • 2 jajka
    3 parówki delikatesowe
    1/2 cebuli
    1 łyżeczka mąki
    sól , pieprz
    1 łyżeczka masła

    Dodatkowo:
    1 ogórek konserwowy
    1/2 pomidora
    ketchup

Parówkowy omlet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki kroimy w plasterki , cebulę w małą kostkę smażymy na rozgrzanym maśle. Białka oddzielamy od żółtek dodajemy szczyptę soli- ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z solą i pieprzem , łączymy z białkami dodajemy mąkę -delikatnie mieszamy.Do masy jajecznej przekładamy zawartość patelni łączymy . Smażymy na złoty kolor z obu stron.
    Omlet podajemy pokrojony w kawałki lub w całości , polany ketchupem oraz posypany pokrojonym w małą kostkę pomidorem i ogórkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy