Pasta twarogowa z kiełkami rzodkiewki

0 (0 ocen)

  • 5 min

Bardzo smaczna i zdrowa, bardzo szybka do zrobienia.

  • 5 min

Składniki:

  • 250 g twarogu półtłustego
    4-5 łyżek śmietany 12% lub jogurtu naturalnego
    50 g kiełków rzodkiewki
    sól morska (może być zwykła)

Pasta twarogowa z kiełkami rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy 4 łyżki śmietany, rozcieramy. Jeśli masa jest zbyt sucha dodajemy jeszcze łyżkę śmietany. Przyprawiam solą do smaku.
  • 2. Około 40 g kiełków kroimy dość drobno, dodajemy do masy twarogowej i dokładnie mieszamy. Pastę podajemy z pieczywem, na wierzch wykładamy pozostałe kiełki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy