Pasta warzywna do pieczywa

4.5 (166 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszna i zdrowa pasta do pieczywa. Doskonały sposób na zużycie ugotowanych warzyw z obiadu.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 3 marchewki
    3 pietruszki
    mały kawałek selera
    mały kawałek zielonego pora
    łyżka majonezu
    kostka rosołowa
    sól
    pieprz
    przyprawa uniwersalna

Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta warzywna

Pasta warzywna do pieczywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Należy obrać marchewkę, seler i pietruszkę. Gotujemy wodę, a następnie dodajemy do niego kostkę rosołową i wrzucamy obrane i umyte warzywa. Gotujemy do miękkości (ok. 20-30min).
    Ugotowane warzywa ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Por kroimy i bardzo drobno siekamy i dodajemy do przetartych warzyw. Następnie dodajemy łyżkę majonezu i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawa uniwersalna.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa Przecier pomidorowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować