Pasta z makreli

0 (0 ocen)

  • 15 min

Propozycja na smakowitą i pożywną pastę z makreli z dodatkiem świeżej natki pietruszki oraz mielonej papryki. Pasta idealnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek, ale możemy nią także faszerować jajka :)

  • 15 min

Składniki:

  • - 300 g makreli wędzonej
    - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    - 3 łyżeczki delikatnego majonezu
    - 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
    - 1/4 łyżeczki ostrej papryki
    - świeżo mielony pieprz
    - cebulka (opcjonalnie)

Pasta z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę oczyszczamy z ości i skóry, przekładamy do miseczki i rozgniatamy ją dokładnie widecem. Następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki, majonez, doprawiamy papryką oraz pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów, a przed podaniem możemy dodać do niej drobno pokrojoną cebulkę. Życzę smacznego! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy