Pasta z makreli z serkiem i chrzanem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Klasyczny przepis na pastę z makreli odmieniłam odrobiną chrzanu, soku z cytryny i dodatkiem suszonych pomidorów. Taka wersja jest ciekawa w smaku i równie pyszna.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 wędzone makrele
    sok z połowy cytryny
    łyżeczka chrzanu/wasabi
    200g serka kremowego np. Philadelfia
    pęczek szczypiorku
    8-10 kawałków suszonych pomidorów w oleju
    sól, czarny pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta rybna

Pasta z makreli z serkiem i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrele obieramy z skóry i ości. Rozdrabniamy widelcem. Łączymy z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, łyżeczką chrzanu, drobno posiekanym szczypiorkiem i suszonymi pomidorami, uprzednio odsączonymi z oleju i posiekanymi. Dodajemy kremowego serka typu Philadelphia i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela wędzona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować