Pasta z mięsa drobiowego z rosołu

4.49 (152 ocen)

Rewelacyjne smarowidło do pieczywa z mięsa z rosołu z dodatkiem pasty paprykowej typu ajwar.

Składniki:

  • ok. 270 g mięsa drobiowego z rosołu
    3 łyżki średnio pikantnej pasty paprykowej
    1-2 łyżki rosołu
    posiekany szczypiorek do posypania
Wystaw ocenę:

4.49 (152 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta paprykowa

Pasta z mięsa drobiowego z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso (obrane z kości) mielimy w maszynce. Dodajemy pastę paprykową (jeśli mamy pastę ostrą, należy dać jej mniej), mieszamy. Dodajemy rosół, aby uzyskać łatwą do smarowania konsystencję, dokładnie mieszamy. Podajemy do pieczywa, posypując posiekanym szczypiorkiem.

Porady

Jeśli pasta paprykowa jest łagodna, można doprawić naszą pastę szczyptą chilli.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ajwar Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować