Pasta z mozzarellą ananasem i curry

0 (0 ocen)

  • 20 min

Delikatny ser jakim jest mozzarella, dodatek jajka, ananasa i sosu curry stanowi delikatną ale jednocześnie wyraźną w smaku pastę do smarowania pieczywa, polecam jako dodatek do śniadania.

  • 20 min

Składniki:

  • 15 dag sera mozzarella w bloku
    3 jajka
    3 plastry ananasa z zalewy
    kawałek pora
    3 łyżki kukurydzy
    3 łyżki sosu curry (u mnie Kielecki)
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    sól morska do smaku
    pieprz świeżo mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Pasty

Pasta z mozzarellą ananasem i curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, ścieramy na tarce jarzynowej, osaczonego z zalewy ananasa drobniutko siekamy nożem, kukurydze osączamy , wsypujemy wszytko do jednej miski,dodajemy drobniutko posiekanego pora, doprawiamy do smaku solą i pieprzem,dodajemy jogurt naturalny i sos curry, wszytko razem dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej pasty.
    Chłodzimy w lodówce. Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Mozzarella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować