Delikatny ser jakim jest mozzarella, dodatek jajka, ananasa i sosu curry stanowi delikatną ale jednocześnie wyraźną w smaku pastę do smarowania pieczywa, polecam jako dodatek do śniadania.
20 min
Składniki:
15 dag sera mozzarella w bloku
3 jajka
3 plastry ananasa z zalewy
kawałek pora
3 łyżki kukurydzy
3 łyżki sosu curry (u mnie Kielecki)
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól morska do smaku
pieprz świeżo mielony do smaku
Pasta z mozzarellą ananasem i curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, ścieramy na tarce jarzynowej, osaczonego z zalewy ananasa drobniutko siekamy nożem, kukurydze osączamy , wsypujemy wszytko do jednej miski,dodajemy drobniutko posiekanego pora, doprawiamy do smaku solą i pieprzem,dodajemy jogurt naturalny i sos curry, wszytko razem dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej pasty.
Chłodzimy w lodówce. Podajemy z pieczywem.
Komentarze