Pasta z awokado

0 (0 ocen)

Pyszna na kanapki.

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
    1/4 cebuli lub 1/2 małej cebuli
    kilka gałązek zielonej pietruszki
    1/2 łyżki soku z cytryny
    1 jajko
    sól, pieprz

Pasta z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko ugotować.
  • jajko, cebula, pietruszka 2. Zieloną pietruszkę posiekać, ugotowane jajko i cebulę pokroić w mniejsze kawałki.
  • Awokado 3. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę (lecz zachować ją). Za pomocą łyżki wyjmować awokado i przełożyć je do malaksera. Polać sokiem z cytryny (by nie ciemniało).
  • Do awokado dodac jajko, cebulę i pietruszkę 4. Do awokado dodać pokrojone jajko, cebulę i posiekana pietruszkę, zblendować.
  • Doprawić do smaku 5. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Po środku włożyc pestkę. 6. Przełożyć do miseczki, do środka włożyć pestkę z awodado.

Porady

Pesta włożona do pasty z awokado powoduje że pasta nie ciemnieje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy