PASTA Z AWOKADO O SMAKU JAJEK

0 (0 ocen)

  • 10 min

Propozycja dla osób pozostających na diecie eliminującej jajka a tęskniących za ich smakiem.

  • 10 min

Składniki:

  • 1/2 bardzo dojrzałego awokado
    1 płaska łyżeczka czarnej soli (Kala Namak)
    1/2 łyżeczki glukozy (lub do smaku)
    ok. 1/2 - 1 łyżeczki soku z cytryny
    pieprz do smaku
    2 kopiaste łyżeczki drobno pokrojonego szczypiorku

Pasta z awokado o smaku jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki, z wyjątkiem szczypiorku, umieścić w malakserze. Zmiksować na gładką pastę. Szczypiorek drobno pokroić i dodać do pasty. Ewentualnie doprawić do smaku. Pastę schłodzić w lodówce.

Porady

Pasta smakuje najlepiej schłodzona po całonocnym leżakowaniu w lodówce, kiedy smaki się przegryzą.

Komentarze

Podobne przepisy