W moim ogrodzie rozrósł się dziki czosnek. Zasadziła się go 2 lata temu i co roku pięknie wyrasta. Grzechem byłoby go nie wykorzystywać w różnych potrawach.
Składniki:
Składniki:
1 duże, dojrzałe awokado (albo 2 małe)
5 jajek ugotowane na twardo
do 200 g białego twarogu
1 ogórek kiszony (może być konserwowy)
paczuszka zielonych oliwek
wiązanka czosnku dzikiego
szczypiorek
sok z połowy cytryny
pieprz
(możemy dodać żółty ser, ja nie dodałam)
dodatkowo:
do dekoracji plasterki cytryny, parę oliwek oraz szczypiorek
Pasta z awokado z dodatkiem czosnku niedźwiedziego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Miąższ awokado wydrążamy z łupin. Jajka ścieramy na tarce. Do awokado dodajemy jajka oraz twaróg. Dokładnie ze sobą mieszamy na gładką masę. Skrapiamy sokiem z cytryny. Ogórek drobno kroimy, szczypiorek i czosnek siekamy, oliwki drobniej siekamy.
2.Wszystko razem mieszamy, Doprawiamy pieprzem. Pastę podajemy w łupinach od awokado. Dekorujemy cząstkami cytryny oraz oliwkami i szczypiorkiem. Całość jeszcze raz skrapiamy sokiem z cytryny.
Komentarze