Pasta z białej fasoli z suszonym koperkiem

4 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Lub jak kto woli - wegański smalczyk z białej fasoli.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • - 1 puszka białej fasoli
    - 2 średnie cebule
    - 2 łyżeczki suszonego koperku
    - 1 łyżeczka sosu sojowego
    - olej rzepakowy
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z białej fasoli z suszonym koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę odsączamy i blendujemy przez chwilę. Na oleju podsmażamy posiekaną drobno cebulę. Dodajemy ją do fasoli, doprawiamy koperkiem, sosem sojowym oraz solą i pieprzem do smaku. Całość blendujemy ponownie, lecz niezbyt długo, aby kawałki fasoli były wyczuwalne.

Porady

Najlepiej smakuje po kilku godzinach w lodówce. Podawać z ogórkami kiszonymi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować