Pasta z czarnych oliwek jest bardzo smaczna. Przygotowałam ją do małych kanapeczek, jednak polecam ją również do krakersów, nachosów i nadziewania. Podana z chrupiącym pieczywek i szczypiorkiem nie ma sobie równych.
30 min
Składniki:
100 g czarnych oliwek
1 łyżka ziarna słonecznika
1 ząbek czosnku, obrany
2 łyżki oliwy
sól i pieprz do smaku
Pasta z czarnych oliwek, czosnku i słonecznika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.PRZYGOTOWANIE :
Oliwki odcedzamy z zalewy, przekładam do pojemnika blendera z wszystkimi składnikami. Miksujemy na gładką masę. Przekładamy do salaterki i przechowujemy w lodówce. Pasta jest pyszna, gotowa do użycia od zaraz. Możemy ją przechowywać w chłodnym miejscu kilka dni.
Moja propozycja podania małych przekąsek z chipsami nachos.
Komentarze