Pasta z dymką do pieczywa

4.5 (189 ocen)

  • 25 min

Pyszne wiosenne smarowidło do ciemnego pieczywa w sam raz na rodzinne śniadanie dla małych i dużych z kubkiem ciepłej herbaty polecam!

  • 25 min

Składniki:

  • 5 jaj wiejskich
    1 cebula dymka
    1/2 pęczka cienkiego szczypioru
    1 płaska łyżka ziołowej musztardy
    2 łyżki majonezu
    szczypta zielonej czubricy
    sól morska do smaku
    pieprz kolorowy do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Jajko Majonez Dodatki Pasty

Pasta z dymką do pieczywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo przelewamy zimną wodą i obieramy ze skorupek,zimne ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Dymkę i szczypiorek myjemy osuszamy i drobno siekamy mieszamy z jajkami,dodajemy musztardę ziołową majonez doprawiamy do smaku kolorowym pieprzem i szczyptą soli,mieszamy do połączenia Chłodzimy w lodówce podajemy z pszennym lub ciemnym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Musztarda Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować