Pasta z fety z grillowanym bakłażanem

0 (0 ocen)

Zapraszam na pyszną pastę:)

Składniki:

  • 270 g sera feta
    180 g bakłażana
    ½ czerwonej papryki
    ½ zielonego ogórka
    1/3 pęczka koperku
    Sól, pieprz do smaku
    1 łyżeczka majonezu

Pasta z fety z grillowanym bakłażanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana pokroić na plastry i oprószyć solą. Zostawić na około 10 minut. Następnie lekko osuszyć z wody i położyć na grillu elektrycznym lub rozgrzanej patelni grillowej. Smażyć około 5 minut często obracając. Zdjąć z ognia i ostudzić. Pokroić w drobniutką kostkę.
  • 2. Paprykę i ogórka pozbawionego nasion pokroić w małą kostkę.
  • 3. Ser przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Dodać paprykę, bakłażana oraz ogórka. Koperek posiekać i również wrzucić do miski. Doprawić do smaku pieprzem.
  • 4. Dodać majonez i wymieszać. Odłożyć do lodówki na 30 minut. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy