Pasta z jajecznicy

4.5 (158 ocen)

Dość nietypowa forma pasty do chleba z tak lubianej przez większość z nas jajecznicy. Dodatek rzodkiewki nadaje paście świeżości, chrzanu natomiast - lekkiego orzeźwienia. Polecam dla urozmaicenia codziennego menu.

Składniki:

  • 6 jajek
    500 g serka homogenizowanego naturalnego (np. chudy 0,3% tłuszczu)
    3 łyżeczki masła
    1 pęczek rzodkiewki
    1/2 pęczka natki pietruszki
    2 łyżeczki chrzanu tartego konserwowego (ze słoika)
    1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
    sól do smaku
    pieprz biały mielony do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Pasta z jajecznicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta z jajecznicy 1. Na patelni rozpuścić masło, wbić jajka. Mieszając, smażyć, aż jajecznica będzie wyraźnie ścięta. Wystudzić.
  • Pasta z jajecznicy 2. Dodać serek, posiekaną rzodkiewkę oraz natkę pietruszki, chrzan i gałkę muszkatołową. Wymieszać. Pastę doprawić do smaku. Włożyć do lodówki, by składniki przeszły nawzajem aromatami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować