Pasta z jajek, twarożku i zielonego ogórka

4.49 (191 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczna i zdrowa pasta.Polecam na śniadanie lub kolację.Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.

  • 30 min

Składniki:

  • 20 dag sera białego
    3 jajka
    1 ogórek zielony
    szczypiorek według uznania
    3 łyżki śmietany 18 %
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Jajko Kanapki Twarożek Pasty

Pasta z jajek, twarożku i zielonego ogórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,następnie studzimy,obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Ogórek i szczypiorek myjemy i osuszamy.Ogórek obieramy i kroimy w kostkę.Szczypiorek drobno siekamy.
  • 3. Ser biały mieszamy ze śmietaną,dodajemy pozostałe składniki,przyprawiamy do smaku solą i dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować