Pyszna, szybka w przygotowaniu i efektowna przekąska.
30 min
Składniki:
-200 g mrożonego, siekanego szpinaku
-200 g łososia wędzonego na gorąco
-100 g twarogu półtłustego
-2 ząbki czosnku
-2 łyżki oleju rzepakowego
-sól i pieprz
Pasta z łososia, szpinaku i twarogu na mini sucharkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak wrzucamy do garnka i gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu, aż się rozpadnie, często mieszając. Gdy tak się stanie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli i pieprzu. Gotujemy jeszcze minutę, zdejmujemy z ognia i studzimy.
2.Do wystudzonego szpinaku dodajemy rozgnieciony widelcem twaróg i drobno pokrojonego łososia (bez skóry). Wlewamy olej i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy jeszcze solą i pieprzem według uznania. Pastę układamy na sucharkach. Smacznego!
Porady
Sucharki możemy zastąpić krakersami, czy waflami ryżowymi.
Komentarze