Pasta z Paprykarzu

4.5 (158 ocen)

  • 10 min

Szybka pasta na chleb często robiona przez moją mamę na kolację.

  • 10 min

Składniki:

  • puszka paprykarzu szczecińskiego (330g)
    5 ogórków kwaszonych
    1 łyżka pikantnego ketchupu
    3-4 łyżeczki cebuli startej na małych oczkach
    świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty Pasta rybna Paprykarz

Pasta z paprykarzu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykarz przekładamy do naczynia. Ogórki ścieramy na dużych oczkach i odciskamy z nadmiaru wody. Dodajemy do paprykarza, mieszamy z keczupem,cebulą i doprawiamy.

Porady

By pasta miała luźniejszą konsystencję i bardziej słony smak możemy dodać odrobinę wody z ogórków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować