Pasta z pieczonej papryki i włoskich orzechów

0 (0 ocen)

  • 45 min

Uwielbiam kombinować łączyć, mieszać. Połaczenie piezonej papryki z włoskim orzechem to raj dla podniebienia.

  • 45 min

Składniki:

  • 3 papryki czerwone, duże mięsiste
    5 ząbków czosnku
    30g orzechów włoskich, posiekanych
    4 łyżki oliwy z oliwek
    sól
    1 łyżeczka miodu
    1 łyżeczka bazylii suszonej
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1/8 łyżeczki ostrej papryki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z pieczonej papryki i włoskich orzechów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki myjemy rozcinamy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 35 minut w nagrzanym piekarniku / 200 stopni / Na 10 minut przed końcem pieczenia dodajemy obrane ząbki czosnku.
  • 2. Po wystudzeniu paprykę obieramy ze skórki, umieszczamy w pojemniku blendera. Następnie dodajemy czosnek, posiekane orzechy, oliwę, miód, zioła i ostrą paprykę. Całość blendujemy na gładką masę. Na końcu doprawiamy solą. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować