Pasta z wątrobianki i serka kremowego

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pasta z wątrobianki i serka kremowego

  • 40 min

Składniki:

  • 1/4 szklanki suszonych wiśni - u nas suszona żurawina,
    2 cienkie plasterki bekonu,
    2 łyżki drobno posiekanych szalotek,
    1 łyżeczka świeżego tymianku posiekanego,
    1/4 łyżeczki soli,
    1/8 łyżeczki czarnego pieprzu,
    1 posiekany ząbek czosnku,
    1 listek laurowy,
    2 łyżki koniaku,
    1/4 szklanki serka kremowego,
    25 dag wątrobianki,
    2 łyżki posiekanych i podpieczonych pistacji.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z wątrobianki i serka kremowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie zalać wodą. Zagotować, gotować na średnim ogniu przez 3 minuty. Odcedzić, ostudzić i drobno posiekać. Usmażyć bekon i posiekać. Na patelni zostawić 1 łyżkę tłuszczu ze smażenia boczku. Dodać szalotki, tymianek, sól, pieprz, czosnek i liść laurowy. Smażyć przez 2 minuty. Zdjąć z patelni. Wyjąć listek laurowy. Na patelnię dodać koniak i zdrapać pozostałości na patelni. Zmiksować serek, szalotki oraz wątrobiankę i koniak. Dodać wiśnie i boczek. Wymieszać. Pastę przełożyć do pojemnika i schłodzić w lodówce. Przybrać listkiem laurowym i posiekanymi pistacjami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować