Pasta z wędzonego łososia

0 (0 ocen)

Świetna pasta do kanapek lub krakersów

Składniki:

  • 150 g łososia z sosem koperkowo-musztardowym
    150g serka wiejskiego
    Pieprz kolorowy
    Koperek suszony lub świeży
    0,5 łyżeczki musztardy

Pasta z wędzonego łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Łososia wyjąć z opakowania, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do miseczki. Dodać sos koperkowo- musztardowy dołączony do opakowania. Jeśli kupiliście łososia bez takiego sosu wystarczy zwiększyć ilość musztardy i koperku dodać szczyptę cukru, 2 łyżki oleju i odrobinę soku z cytryny. Myślę, że efekt smakowy będzie podobny 
    Do miseczki z łososiem dodać serek wiejski (jeśli jest dużo rzadkiej śmietanki warto ją odcedzić, ale zachować, być może będzie potrzebna) i dużo świeżo mielonego pieprzu. Dołożyć pół łyżeczki musztardy i zmiksować całość blenderem na gładką pastę (i tutaj wysiadł mi blender, więc posiekałam łososia nożem jak się dało, a całość wygniotłam widelcem). Jeśli pasta jest zbyt sucha można dodać odłożonej wcześniej śmietanki lub majonezu.
    Pastę przełożyć do szczelnego pojemniczka i schłodzić w lodówce. Podawać do pieczywa lub krakersów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy