Pasta z wędzonego łososia z koperkiem

4.5 (190 ocen)

  • 10 min

Pyszna, kremowa pasta z wędzonym łososiem najlepiej smakuje na kromce świeżego pieczywa.

  • 10 min

Składniki:

  • 100 g wędzonego łososia
    200 g serka naturalnego śmietankowego
    3 łyżki posiekanego koperku
    1/4 łyżeczki skórki startej z cytryny
    1 łyżeczka soku z cytryny
    2 łyżki śmietany 30 %
    świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty Ser

Pasta z wędzonego łososia z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek utrzeć ze śmietaną, sokiem i skórką z cytryny. Dodać posiekanego wędzonego łososia, koperek i doprawić pieprzem. Wymieszać do połączenia składników.

Porady

Koperek można zastąpić innymi ulubionymi ziołami: szczypiorkiem, miętą lub pietruszką. W lżejszej wersji kremówkę można zastąpić jogurtem naturalnym. Pastę można wykorzystać także w formie przekąski, podaną na krakersach lub małych sucharkach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować