Pasta z wędzonej makreli z chrzanem

4.5 (185 ocen)

Tym razem pasta z dodatkiem jogurtu i chrzanu. Jest rzadsza niż robione przeze mnie wcześniej, zupełnie gładka, świetnie smakuje z grzankami z bagietki.

Składniki:

  • ok 220g makreli wędzonej, bez skóry i ości
    120 g jogurtu greckiego
    skórka starta z 1/2 cytryny
    kilka gałązek natki pietruszki
    1 - 2 łyżeczki chrzanu
    1 łyżka soku z cytryny lub do smaku
    świeżo zmielony pieprz
    biały kremowy serek do zagęszczenia - opcjonalnie
    grzanki z bagietki do podania
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z wędzonej makreli z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt, pietruszkę i startą skórkę cytrynową włożyć do blendera. Dodać obraną ze skóry i pozbawiona ości makrelę, Miksować na gładką masę.

  • 2. Przełożyć do miski dodać chrzan, sok z cytryny doprawić pieprzem, wymieszać.
  • 3. Jeżeli pasta wyda nam się zbyt rzadka, dodać trochę serka. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem posypać pietruszką. Podawać z grzankami i kawałkami cytryny . Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować