Pasta z wędzonej makreli z pieczoną papryką

5 (175 ocen)

Makrela kojarzy mi się z dzieciństwiem, to był jeden z dodatków do kanapek, który lubiłam i chętnie jadłam. Mimo dużej ilości ości przypadła mi do gustu i tak pozostało do dzisiaj .

Składniki:

  • -100g wędzonej makreli
    -2 łyżki oliwy z oliwek extra vergin
    -1 średnia papryka czerwona
    -sól, pieprz
    -1 ząbek czosnku
    -1 ogórek kiszony
Wystaw ocenę:

5 (175 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z wędzonej makreli z pieczoną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -paprykę myjemy, kroimy na pół
    -rozgrzewamy piekarnik do 180C i pieczemy paprykę do miękkości
    -z papryki zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę
    -czosnek ścieramy na tarcę
    -ogórka kroimy w kostkę
    -makrelę pozbywamy ości
    -makrelę przekładamy do miseczki, dodajemy oliwę, paprykę, czosnek, ogórka i dokładnie mieszamy
    -całość przyprawiamy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować