Pasta do smarowania pieczywa z groszku zielonego serka feta i kiełkami brokuła , to propozycja na wiosenno-letnie śniadanie, doskonale smakuje ze świeżą bułeczką i masłem!
20 min
Składniki:
30 dag zielonego groszku (mrożony)
15 dag słonego serka typu feta
1 łyżeczka śmietany 18%
1/2 małej cebuli
1 ząbek czosnku
sól morska do smaku
pieprz czarny świeżo mielony do smaku
kiełki brokuła do posypania
Pasta z zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Osoloną wodę zagotowujemy, wsypujemy groszek zielony i gotujemy około 7-10 minut, odcedzamy na sicie, przelewamy zimną wodą i odstawiamy do obcieknięcia, mieszamy z serkiem feta i śmietaną, dodajemy posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, miksujemy wszytko blenderem na gładki mus, schładzamy w lodówce,smarujemy bułeczki posypujemy grubo kiełkami z brokuła.
Smacznego!
Komentarze