Pasta chrzanowa

4.5 (150 ocen)

  • 15 min

Wyborna! Do kanapek, jako farsz do drożdżowych pasztecików, czy do faszerowania jaj na Wielkanoc. Warto ją przygotować!

  • 15 min

Składniki:

  • - 25 dag białego sera,
    - 3 łyżki tartego chrzanu (świeżego, ewentualnie 4-5 łyżek chrzanu ze słoiczka),
    - garść rzeżuchy,
    - łyżka jogurtu naturalnego,
    - sól.
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta chrzanowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser rozgniatam widelcem, ucieram z jogurtem naturalnym i chrzanem.
  • 2. Rzeżuchę myję, osuszam i siekam, dodaję do sera, doprawiam solą i dokładnie mieszam.

Porady

Ta pasta jest wspaniała nie tylko na kanapki, ale także do faszerowania wielkanocnych jaj. Jogurt naturalny można zastąpić śmietaną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować