Pasta fresca

5 (184 ocen)

  • 20 min

Przepis podpatrzyłam we Włoszech.Makaron można zjeść zarówno na ciepło jak i na zimno.

  • 20 min

Składniki:

  • 8 pomidorów podłużnych lub 20dkg koktajlowych, opakowanie mozzarelli,ząbek czosnku,kilka listków bazylii,oliwa z oliwek sól,pieprz.Makaron świderki .
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta fresca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nastawić wodę na makaron i posolić 1 łyżkę.Ugotować według przepisu na opakowaniu.W tym czasie myjemy dokładnie pomidory oczyszczamy z gniazd,kroimy w kostkę.Mozzarellę odcedzamy z wody i również kroimy.Czosnek przeciskamy lub drobniutko kroimy,bazylię płuczemy i rozrywamy w palcach.Całość polewamy obficie oliwa z oliwek solimy i pieprzymy do smaku,mieszamy.Ugotowany odlany z wody makaron łączymy delikatnie.Nasze danie gotowe.

Porady

W upalne dni odcedzony makaron chłodzimy w lodówce i schodzony łączymy z resztą składników.Pomidorki smakują wyśmienicie same z kawałkiem chlebka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować