Pasta jajeczna w 3 smakach ogórkowa, pomidorowa i szczypiorkowa

5 (179 ocen)

  • 10 min

Bardzo lubię urozmaicone śniadanie,aby nie było nudno. Takie kilku smakowe pasty zjadamy z apetytem. Pastę używam z pieczywem, krakersami, ale również do nadziewania warzyw pomidorów, ogórków itp.

  • 10 min

Składniki:

  • Pasta jajeczna:
    pomidorowa
    ogórkowa
    szczypiorkowa

    6 jajek na twardo
    1 pomidor
    1 ogórek kiszony
    mały pęczek szczypiorku
    sól i pieprz
    3 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Pasta jajeczna w 3 smakach ogórkowa, pomidorowa i szczypiorkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka 1. Zetrzyj po dwa jajka do każdej miseczek na tarce o dużych oczkach.
  • pasty 2. Następnie do każdej z miseczek dodaj składnik smakowy. Do jednej zetrzyj ogórka kiszonego na drobnych oczkach tarki. Do drugiej posiekaj drobno szczypiorek,a do trzeciej posiekaj w drobną kosteczkę pomidora odciskając nadmiar soku. Do każdej miseczce dodaj po 1 łyżce majonezu, sól i pieprz. Wymieszaj.
  • jajka 3. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki.
  • pasty smakowe 4. Przełóż do trzech osobnych miseczek i podaj z pieczywem.

Porady

Do takich past można użyć innych dodatków smakowych tj.rzodkiewka, przecier pomidorowy, czy marynowane grzybki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post Na zimno Na zimno Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować