PASTA JAJECZNA Z WARZYWAMI I MUSZTARDĄ

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszne i szybkie śniadanie bądź kolacja :-) Polecam w towarzystwie ulubionej wędliny lub wędzonego łososia :-) Albo i nie... ;-)

  • 20 min

Składniki:

  • 6-8 jajek (w zasadzie to dowolna ilość w zależności od potrzeb)
    pęczek szczypiorku
    pęczek rzodkiewki
    2-3 łyżeczki musztardy (ostra lub łagodna - jak kto woli)
    2-3 łyżki majonezu
    czerwona papryka do dekoracji
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta jajeczna z warzywami i musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0ywmcyo 1. Jajka ugotuj na twardo.
  • image-0r72sr4 2. W tym czasie umyj i przygotuj rzodkiewkę.
  • image-1fl9i7u 3. Umyj i poszatkuj szczypiorek.
  • image-1pen1dq 4. Przygotuj sos: 2 łyżki majonezu zamieszać z 2 łyżeczkami musztardy (u mnie musztarda ostra).
  • image-0qigpt9 5. Całość składników potrzebnych do przygotowania pasty.
  • image-1i6wmij 6. Rzodkiewkę zetrzyj na tarce (u mnie oczka duże). Szczypiorek drobno pokrojony - od razu dodaję do rzodkiewki.
  • image-1lf9pa9 7. Sposób przygotowanie jajek jest różnorodny. Można jajka w całości pokroić w drobną kostkę, albo żółtka zetrzeć na drobnej tarce, a tylko białka drobno pokroić.
  • image-1kyd2m6 8. Przygotowane jajka wędrują do miski. Całość zamieszać.
  • image-14vpw1n 9. Na końcu dodać przygotowany wcześniej majonez z musztardą i całość delikatnie mieszać. Doprawić solą i pieprzem.
  • image-27q7rie 10. Podaj kromki chleba lub bułeczki posmarowane pastą. Można na wierzch położyć plasterki pomidora lub udekorować papryką. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować