Pasta jajeczna z makrelą

4.5 (197 ocen)

  • 15 min

Pyszna i szybka w wykonaniu, w sam na pożywne śniadanie.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 większa wędzona makrela
    3 jajka ugotowane na twardo
    1 mała drobno posiekana cebulka
    1 pęczek szczypioru
    odrobina soli, pieprz biały mielony
    2 czubate łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Ryba Jajko Majonez Pasty

Pasta jajeczna z makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0xabro0 1. Jajka i makrelę rozgnieść widelcem, połączyć za sobą. Dodać cebulkę i posiekany szczypior. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z majonezem.

Porady

Jeśli chcemy mieć pewność, aby nie było żadnej ostki, makrelę należy przepuścić przez maszynkę do mielenia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Makrela Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować