pasta jajeczna z boczkiem

4.97 (189 ocen)

  • 20 min

Po takim śniadaniu nie będziemy głodni do obiadu :)

  • 20 min

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    pęczek szczypioru
    50 - 70 gramów wędzonego boczku (użyłam boczku w plasterkach)
    2 kopiaste łyżki majonezu
    sól (niewiele ze względu na boczek) i świeżo zmielony czarny pieprz (sporo)
Wystaw ocenę:

4.97 (189 ocen)

Pasta jajeczna z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zzz 1. Boczek pokroić w paseczki, przysmażyć na chrupko, odsączyć z tłuszczu, schłodzić.
    Jaja i szczypiorek posiekać.
    Wszystko razem wymieszać z majonezem i przyprawami, gotowe !

Porady

Zamiast szczypiorku można użyć 1 małej cebuli i przysmażyć ją posiekaną razem z boczkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Jajka Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować